Blog

De groet oversteek naar Dominica, ABC eilanden en San Blas(voor de kust van Panama)

18-01-2014 00:00
 

 

3e Update Silke at Sea                                                      januari 2014

 

Hier een update van Silke haar avonturen op de Regina Maris. Ze zijn bijna 3 maanden geleden vertrokken en dus alweer bijna op de helft! Jammer genoeg is de Sailmail aan boord nog steeds kapot en daardoor ontvangen we bijna geen Sailmail berichten. Gelukkig wel weer een mooi verslag(S@S story) gemaild gekregen toen ze op Aruba waren.

 

Hier heeft  Silke samen met de helft van haar mede leerlingen aan boord een les dag. Geconcentreerd zijn ze allemaal bezig achter de laptop! Net na Tenerife, dus ze moeten nog binnen zitten! Inmiddels is het klaslokaal allang verplaatst naar buiten! 

Oversteek Atlantische Oceaan; 17-11 tot 13-12

De oversteek was echt  heel erg leuk! De drie weken op zee gingen ook zo snel! Je bent wel bijna de hele tijd bezig en in combinatie met school, wachtlopen en het weinig slapen! In onze wacht kun je nooit uitslapen(8-12)en  was ik op het laatst wel helemaal kapot. En het was natuurlijk ook zo dat je hard met school bezig was! Ook vond ik de overtocht  heel mooi! Het besef dat je eigenlijk 3 weken geen land hebt gezien kwam bij mij eigenlijk ook pas toen we weer land zagen, ik heb het dus ook niet echt gemist! Ik vond het juist wel mooi dat je overal om je heen alleen maar zee zag. Gelukkig waren de golven niet heel hoog dus ben ik niet echt zeeziek geweest, dit was heel fijn. Omdat er de eerste tijd amper wind stond mochten we na de lunch even zwemmen midden op de oceaan! Dat zwemmen was ook zo gaaf! Het waren dus 3 hele leuke weken die echt heel snel voorbij gingen!

 

SCHEEPSBLOG voor SCHOOL AT SEA site

Door de kapotte sailmail niet verzonden naar kantoor en dus ook nog niet gepubliceerd! 

Begin december 2013,

Het moordspel

Vanaf zondag is niemand hier aan boord nog te vertrouwen: er lopen mensen rond met pakken hagelslag en onder de trossen liggen toiletrollen verstopt. Het moordspel is begonnen! Het moordspel houdt in dat je een bepaald persoon op een locatie hier aan boord moet vermoorden met een moordwapen. Iedereen doet mee, ook de bemanning en de docenten. Meteen toen het spel begon, werden de eerste mensen al vermoord.

Tomas werd vermoord door Vera met een tampon op het middendek en even later werd Katja met een smoes naar hut 2 gehaald om daar vermoord te worden door Liz met de veilingbak. Toen was het spel echt begonnen!

Omdat het die dag grote schoonmaak was, werd je vol argwaan aangekeken als je met een bezem liep om iets schoon te gaan maken, of gewoon wanneer je iemand vroeg je ergens mee te helpen. Maar er werd ook gebruik gemaakt van de drukte aan boord: spullen werden overal aan boord verstopt. Tevens werden de eerste complotten gesmeed; zo werden er nog meer mensen vermoord.

Mijn opdracht was om Wouter te vermoorden met een appel in de kombuis. Zodoende heb ik een appel neergelegd in de kombuis en gewacht totdat hij binnenkwam. Net toen  ik mijn moord wilde uitvoeren had hij het echter door en sprong hij uit de keuken! Hij wist nu dat ik hem moest vermoorden, dus durfde hij de kombuis niet meer in. De strijd werd steeds feller en op een gegeven moment vond ik de appel met een mes erdoor heen en een erg bedreigende ‘mispoes’ erop geschreven. Ik denk dat ik hem wel had kunnen vermoorden – tenminste, als ik niet zelf was vermoord terwijl ik de was aan het ophangen was… Op dit moment zijn er nog een aantal mensen in het spel die, met hulp van anderen, de laatste mensen aan boord proberen te vermoorden!

Liefs Silke 


 

 

Vandaag Dorade bij de maaltijd! Jammie!

 

 


 

  

Zwemmen op de oceaan! Bezoek van Sinterklaas en Neptunus tijdens de grote oversteek!


 

Tijdens de zeildagen is het de ene dag zeilen en je huiswerk doen en de andere dagen werk je aan je schoolwerk.

De lesdagen (als ze niet zeilen) zijn elke dag met in de middag soms een excursie. Daarom hebben ze nu een tropen rooster en beginnen ze `s morgens om 7 uur al. Silke vind dat heel prettig werken!


 

SCHEEPSOVERNAME voor DOMINICA

Met de scheepsovername was ik bootsvrouw. Ik had dat eigenlijk, nadat ik had gesolliciteerd (met brief en sollicitatie gesprek) helemaal niet verwacht omdat er zoveel mensen waren die voor die functie hadden gesolliciteerd. Maar ik vond het echt super dat ik werd uitgekozen! Mijn stuurvrouw was Brechje. We hebben geen zeilen hoeven hijsen of zo maar toch waren we de hele tijd erg druk bezig. Met zorgen dat alles goed ging tijdens de wachten en ook organiseerden  we nog een soort spel. Het “Grote Regina Maris spel”, daarin lieten we mensen binnen hun wacht tegen elkaar strijden om zo per wacht een team te krijgen. We moesten nog best wel wat hiervoor regelen, zoals alles bedenken, vragen bedenken, lijnen en knopen uitkiezen etc. Ik vond de scheepsovername heel leuk, met de groep zelf naar Dominica zeilen! Alleen was het wel jammer dat we soms nog een beetje te veel geholpen werden, terwijl we die dingen meestal zelf ook wel wisten...!  Maar al met al was het toch super  leuk, en ik ga volgende keer zeker weer op een functie solliciteren!

 

EXPEDITIES Dominica

Boiling lakes: De reis naar de boiling lakes was best wel zwaar maar ook zo mooi! Ik denk dat ik de reis er naar toe zelfs leuker vond dan de boiling lakes zelf. Dat was wel heel bijzonder en mooi, maar de reis zo bijzonder! De natuur, de kleine meertjes en watervalletje, de bomen, het was allemaal zo indrukwekkend! Ook het zwemmen in de kleine meertjes op de terug weg vond ik geweldig!  Op de terug weg liep ik met een groepje helemaal achteraan, het was heel gezellig, druk pratend hielpen we elkaar erdoor heen. Ook was het zo bijzonder dat we daarna nog in een grot zwommen waar ook de Pirates of Carribean film was opgenomen!

                Dominica

 

 

 

Rastafari ’s: Dit was ook een hele bijzondere ervaring. Die mensen leven echt een rustig leven, en ze leven ook zo dicht bij de natuur! Mijn groep gingen met Moses mee naar zijn huis. Als je zijn huis ziet vraag je je af waarom er nog mensen in rijtjeshuizen in Nederland wonen. Ook de manier van leven vind ik heel mooi en bijzonder. We hebben een hele tijd met Moses zitten praten en we kregen ook kokosnoot, die hij net in zijn hand met een mega mes kapot had geslagen, kleine bananen en cacaobonen. Daarna gingen we ook nog naar de waterval. De weg er naar toe was heel gaaf en de waterval zelf was zo mooi! Op de terugweg liep ik samen met Dionne, Youri en Jasper door de rivier, die was ook super, wel een beetje pijnlijk maar zo gaaf! Toen we terug waren bij de Rastafari ‘s hadden ze soep voor ons gemaakt en daarna had ik met nog een paar andere in de keuken geholpen met sinaasappels met de hand uitpersen. Dat sap werd bij een soort suikerwater gedaan (wat andere leerlingen uit suikerriet hadden geperst) en dat dronken we daarna op. Ik vond het echt heel leuk!

  

Na Dominica is de Regina Maris naar het schitterende klein Curaçao gevaren.

Wat een schitterend eilandje! Hier hebben ze o.a. gesnorkeld!

 

Wrak langs de kust van klein Curaçao.

 


 


 


 


 


 


 


 

Langs Bonaire naar Klein Curaçao  

Daarna zijn ze doorgevaren naar Curaçao. Hier hebben ze met elkaar Kerst gevierd, in de haven van Willemstad, met een heus kerstdiner! Jammer genoeg hebben wij Silke toen niet gesproken. Wij waren met zijn viertjes met een last-minute ticket naar Oman vertrokken. Wij hebben het daar heerlijk gehad! Zon, zee, woestijn, kamelen, heel vriendelijke mensen, mooie forten en kastelen!

   Silke vierde kerst in Willemstad         

 

 

Hierna zijn ze door gevaren naar Aruba. Op Aruba hebben ze met elkaar Oud & Nieuw gevierd! De hele groep met elkaar!............................

 

……….Happy New Year!!..........

 

Bij de San Blas eilanden kwamen de Indianen met hun houten kano`s langszij om hun waren te verkopen!

 

Kleurig!

 

Zeilen in een houten kano zeilboot op San Blas

 

Op een van de onbewoonde eilandje van San Blas hebben ze geslapen.

 

San Blas eiland 

Silke vrijdag avond 10-01-2014 een uur via Skype gesproken! Heerlijk! Ze zijn aangekomen in Panama! Deze week naar de Indianen in het binnenland! Ze heeft het natuurlijk geweldig naar haar zin en geniet heel erg! Wat een verhalen!

Foto van de dames bij de Boiling Lakes??? In ieder geval zijn ze hier op Dominica!

Voor iedereen die Silke een verjaardags kaartje(19-02-2014) wil sturen;
Silke van
Reeuwijk
a/b Regina Maris
p/a Postbus 16664
1001RD Amsterdam

Deze post vóór 1 februari versturen dan wordt de post meegenomen naar de Regina Maris in Cuba! Silke viert haar verjaardag op Cuba!!!! Sweet 16!

 

Grote oversteek Tenerife-Dominica

08-12-2013 21:57
 

 

Berichtjes vanaf zee via de Sailmail;

 

1-12-2013

START , Silke, gijssimone@hotmail.com
Lieve papa, mama, Jorrit en Nanne,
we zijn nu 3 dagen op zee! De wacht-school dagen zijn nu ook begonnen. Ik heb wacht van 8-12 samen met Tessa, Isa, Liz, Leo en Marijn en ik lig op de kamer met Tessa, Liz en Isa, super gezellig! In dit gebied kan je walvissen zien dus heeft Martin een reep chocola belooft aan de gene die als eerst een walvis ziet. Het weer was vandaag iets minder, maar de afgelopen dagen hebben we elke keer een korte broek aan gehad! Gisteren had ik schooldag  Het is best zwaar om te hele dag (van acht uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds) aan school te werken, maar met wat motivatie lukt het wel! We mogen alleen even stoppen als er dolfijnen langs zwemmen.  Op de wacht dagen zijn we zo`n 4 uur met school bezig. Zo meteen waarschijnlijk de mast in! Alles goed bij jullie? Jammer genoeg was er wat mis gegaan bij het sturen van jullie sailmail, dus heb ik het niet kunnen lezen…
Groetjes aan iedereen thuis en tot de volgende sailmail!
Liefs Silke
STOP


 

8-12-2013

START, Silke, gijssimone@hotmail.com

Lieve papa, mama, Jor en Nan,

Super leuk om jullie sailmail te lezen! Ik heb net een lange sailmail geschreven maar die was opeens weg, dus moet ik nu heel erg opschieten want over een paar minuten moet mijn sailmail ingeleverd zijn! Dus ik schrijf even kort sorry! Gisteren sinterklaas gehad, het was super gezellig maar het is toch wel raar om op zulke dagen niet thuis te zijn.. ook hebben we de eerste walvis gezien, jammer genoeg ik niet… Omdat er bijna geen wind is varen we bijna alleen maar op de motor dat is wel jammer, maar er is iets leuks aan, namelijk: ZWEMMEN! We hebben vanaf maandag elke dag al in de oceaan gezwommen, echt super gaaf, van het wand en de kluiver afspringen enzo! Ook hadden Christel en ik bedacht dat het wel leuk was om het moordspel te doen (ik heb hier ook een blog over geschreven) en volgens mij vond iedereen dat heel leuk! Super leuk dat jullie nog even op vakantie gaan! Wel een raar idee dat ik dit jaar niet mee ga… maar lekker, er even tussenuit! Met school gaat het best wel goed, morgen ga ik met Christel de eerste toets maken!  Heel veel plezier zaterdag met sinterklaas en mama, alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Hoe is het met je been?

Liefs en kusjes Silke

STOP

Naar Tenerife, vulkaan beklimming, uitwisseling (Engels)Spaanse school

26-11-2013 21:40
 

Uitwisseling met de (Engels)Spaanse school
 

Hier wat berichtjes vanuit Tenerife:
 


 

Beste allemaal, eenmalig krijgen jullie de sailmail via het adres van Monique. Zij is nu op Tenerife. Het is een onwijs leuke groep, ze leren razendsnel, hebben de Teide beklommen en gaan vanavond een feest organiseren voor leerlingen van de school waar ze vandaag een leuk programma aangeboden hebben gekregen. We zijn hard aan het werk om de 'storing' met de sailmail op te lossen en gaan ervan uit dat we na vertrek richting Dominica iedere week onze mail versturen en ontvangen, namens ons allemaal, groet, Mieke.(teamleider Regina Maris)

     Nu dan de mail van jullie lieverd:

gijssimone@hotmail.com(Sailmail)

We zitten nu op zee en hopelijk komen we dinsdag aan op Tenerife. Ik ben weer een beetje zeeziek geweest, maar nu heb ik gelukkig nergens last van. Gisteren had ik keukendienst samen met Christel, Anne en Jelte.  Eerst waren er de hele tijd bijna geen golven en ging het prima maar vlak voor het avondeten werden de golven steeds hoger. Het dekken van de tafels was best moeilijk en soms vloog je gewoon door de hele salon heen! Ook moesten we buiten onze tuigjes aan, dit was voor het eerst dus dat zegt wel wat! De golven waren best wel heel erg hoog! Wel wordt het steeds beter weer, en dat is heel fijn bij het wachtlopen. Het wachtlopen is meestal heel gezellig, vooral  als het weer goed is, dan zitten we met z’n allen gezellig buiten met een muziekje erbij te praten. En natuurlijk onder tussen ook sturen, wat steeds beter gaat, en opletten en uitkijken, en af en toe weer zeilen hijsen of laten zakken. Ook hebben we al best wel vaak dolfijnen gezien, super leuk! Ik vind het heel leuk om te zeilen, maar ik heb ook wel zin om in Tenerife te zijn en de El Teide te beklimmen! Gaat ook alles goed bij jullie thuis? Ik spreek jullie denk ik weer op Tenerife! Liefs Silke STOP
 

Vrijdag 22-11-2013 en Zaterdag 23-11-2013

Beklimming van de El Teide samen met Julia, Aiken en Dolf. Ik vond het leuk om alles te organiseren! Ik had jammer genoeg last van mijn knieën...en dat was jammer dat ik de eerste dag,doordat we fout waren gelopen helemaal achteraan liep. Daardoor was die dag best wel zwaar, de tweede dag ging veel beter! Ik vond de tocht wel heel mooi! En het was zo fantastisch om met de hele groep op de top van de berg te staan! Dat gaf zo`n goed gevoel! Er werden ook allemaal onderzoeken gedaan. ik heb niet zo veel geholpen omdat ik toen helemaal achteraan liep omdat we fout waren gegaan en het toen moeilijk genoeg had met de beklimming zelf! Maar ik vond het wel heel leuk!


 

De expeditie naar El Teide was echt heel zwaar, maar ook heel leuk! Ik was expeditieleider
 

Uitwisseling met de Internationale Spaanse school “Lesalcalde Bemabé Rodriguez”

De uitwisseling was heel leerzaam. In het begin was het een beetje ongemakkelijk maar op een gegeven moment als je een beetje een gesprek had met iemand was het heel gezellig. Hun Engels was niet zo heel goed en ons spaans ook niet en ging het dus een beetje met handen en voeten maar we konden elkaar prima begrijpen.De barbeque `s avonds was heel gezellig!
 

Op de Spaanse school waren sport-/spel activiteiten georganiseerd met Spaanse hapjes. De volgende dag zou er een culturele uitwisseling zijn op de Regina Maris.

 

Zondag 24-11-2013; Geen Sailmail(wij wachten af) en grote schoonmaak aan boord. Ook mentor gesprekken met haar mentor Jaco en Monique(directeur At Sail Training)

 


 

Dinsdag 26-11-2013; De Regina Maris begint aan zijn grote oversteek naar Dominica waar ze half december verwachten aan te komen!

Boulonge, Cherbourg Tenerife

14-11-2013 00:00

Zondag 3 november belde ze vanuit Boulogne-sur-Mer. Dinsdagnacht 5 november zijn ze vertrokken vanuit Den Oever maar vanwege de golfslag, tegen wind en zeeziekte vrijdag aangemeerd in deze haven. Ze hebben maandag 4 november geprobeerd verder te gaan maar er waren nog veel te hoge golven en pal wind tegen! Ze zijn gelijk rechts om gekeerd en hebben de beschutting van de haven weer opgezocht! Donderdag 7 november zijn ze uitgevaren naar Tenerife. Toen ze voorbij Cherbourg voeren werd de lucht pikzwart en begon het heel hard te waaien alle zeilen werden naar beneden gehaald en op de fok zijn ze naar de haven van Cherbourg gevaren. (vrijdag 8 november)

 

De schijnbeweging voor Cherbourg, Frankrijk. De groene pijltjes laten zien dat ze pal tegen de wind in varen!

`s Nachts konden ze door de sluis en vonden een mooi plekje in de binnen haven van Cherbourg.

Zaterdag 9 november heeft ze even gebeld en na een dagje Cherbourg(zie website) zijn ze `s nachts weer terug door de sluis de zee op gevaren. Ze is heel vrolijk aan de telefoon en je merkt dat ze het heel goed naar haar zin heeft!

Momenteel varen ze voor de kust van Portugal(Figueira da Foz) en vaart ze vlakbij haar andere opa en oma langs die in Portugal wonen. Ze hebben een mooie wind te pakken die ze zo naar Tenerife brengt waar ze verwachten in de loop van zondag aan te komen.

Op http//www.marinetraffic.com zijn ze geregeld te volgen. Type bij schip Regina Maris in! Behalve als ze op ver op zee zitten

Silke haar kooi met heel veel foto`s die ze kan verwisselen, zodat iedereen meevaart!

Tijdens de hele reis komen er ook blogjes van de leerlingen van S@S op de website van School at Sea onder het kopje Schooljaar 2013-2014 logs
www.schoolatsea.com  en bij schipfinder zie je waar ze ongeveer varen.

 

Telefonisch contact 9 november Cherbourg, Frankrijk

10-11-2013 13:05

Zaterdag 9 november hebben we Silke even aan de telefoon gehad. Ze hadden de sim-kaart uit haar telefoon nog eventjes gekregen. `s Nachts zouden ze de sluis door varen en op weg naar Brest gaan, het kanaal eindelijk uit!

 

Na de bocht staat de wind veel gunstiger(noord-oost/oost) en ze hebben dan ook de hoop gelijk door te kunnen varen naar Tenerife. Dan komen ze ook meer in het zeil ritme en raken ze in geslingerd!(wennen aan de golven op zee)

 

De dagen aan wal zijn ze druk met school bezig geweest en ze hoopt dat ze op Tenerife de eerste toetsen krijgt en kan gaan maken!

 

In Cherbourg zijn ze vrijdagavond(8-11-2013) aangekomen. Vandaag is de groep in tweeën gesplitst. Eèn groep ging met twee docenten een film kijken en een stadswandeling maken. Silke ging met de andere groep leerlingen en docenten naar het Musée de la Libération

 

Gebouwd op het hoogste punt van Cherbourg op de top van de 'Montagne du Roule' staat een 19 eeuws fort met een prachtig uitzicht op de haven en stad.
Het museum ontstond in 1954 onder de naam 'Musée de la Libération' (Bevrijdings museum) en werd in 1994 gerenoveerd i.v.m de 50ste herdenking van D-Day. Het museum laat voorwerpen zien uit de donkere periode van de Duitse bezetting tot de reconstructie met veel filmmateriaal en geluidsfragmenten om een indruk te geven van het leven daar. Verder met veel foto's, wapens, uniformen en dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Op de foto ziet u in enkele rode cirkels een aantal Duitse bunkers staan.

 

Silke vond dit bezoek heel indrukwekkend! Hiervan maakt ze een verslag voor het vak CKV. Ook de twee verslagen over de Art trip in Leeuwarden zijn klaar en kunnen vanaf Tenerife naar haar school in Harlingen worden gestuurd!

 

De bemanning en docenten waren even van boord af en Silke had de verantwoording voor haar wacht aan boord en het zeilen vindt ze ook super leuk!

 

Silke vertelde verder dat de sfeer nog steeds opperbest is, het eten heerlijk en er ‘s avonds gezellig en veel gekletst wordt met elkaar(en ze dan soms de tijd vergeten en het zomaar laat is!) Ze heeft het heel goed naar haar zin!

 

03-11-2013 Boulonge sur Mer

04-11-2013 16:40

3 november 2013

 

`s Middags kregen we een telefoontje van een heel vrolijke Silke uit Boulogne-sur-Mer. Na het vertrek uit Den Oever hebben ze alleen maar op de motor tegen de wind in gevaren. Bijna alle leerlingen zijn(een beetje of erg) zeeziek geweest vanwege de hoge golven die recht op het schip stonden. In eerste instantie was het de bedoeling om naar Cherbourg  te varen maar uiteindelijk is besloten om  de haven van Boulonge-sur-Mer binnen te varen. Hier liggen ze nu al enige dagen. De zeeziekte is over dus zijn ze druk met hun schoolwerk bezig en heeft het schip een grote schoonmaak gehad! Nu ruikt het weer fris aan boord! Ze hebben het heel gezellig met elkaar en de sfeer is super goed! Ze wachten het weer af en als dat gunstig is vertrekken ze naar Tenerife!

 

Silke kon even de telefoon van iemand lenen en heeft toen met wifi dit bericht op haar eigen Facebook pagina geschreven;

 

Hallo allemaal! Even een berichtje vanuit Frankrijk! jammer genoeg stond de wind verkeerd dus hebben we bijna de hele tijd tegen de wind in gemotord... En ook zeeziek hoorde erbij, dat was wel echt verschrikkelijk! Maar verder is het echt super leuk en gezellig en
waarschijnlijk gaan we morgen op weg naar Tenerife!

De eerste ander halve week op de Regina Maris

31-10-2013 14:30

De Regina Maris op het Noordzee kanaal naar IJmuiden

 

Vanwege de zeer zware storm die verwacht werd zijn de leerlingen van School at Sea de dag na hun officiële vertrek niet de zee op gegaan maar terug gevaren naar Amsterdam. Over het IJsselmeer zijn ze zaterdag naar Enkhuizen vertrokken. Hier kwamen ze in het donker aan. Silke heeft tot Tenerife de 9-12 wacht. (De eerste 3 weken hebben ze 4x3uur wacht i.p.v. 3x4uur!) Dus mocht ze helpen met aanmeren.

Het was de bedoeling om de volgende dag naar Texel te varen. Er stond aardig wat wind dus werden de eerste leerlingen al "zee"ziek. Silke vertelde dat ze geen last had maar ze was dan ook steeds buiten aan het helpen met zeilen, wat ze erg leuk vond! Bij Den Oever ging het steeds harder waaien en na de sluis werd besloten om met minder zeil naar Texel te varen. Hier ging het een beetje mis met de kluiver en de piek naar beneden halen zodat het grootzeil scheurde. Zodoende zijn ze de visserijhaven van IJmuiden in gevaren om daar het zeil te laten repareren en de storm van de volgende dag af te wachten! `s Avonds belde ze even dat alles goed was en ze de storm goed doorstaan hadden! Ze hadden op de dijk tegen de wind in gehangen en verder waren ze met hun schoolwerk bezig geweest! Door de kleine raampjes zagen ze het water langs vliegen zei ze!

Dinsdagavond zagen wij op www.marinetraffic.com dat ze vertrokken! Eindelijk kan hun avontuur beginnen! Momenteel varen ze richting Engeland en zijn bijna op de hoogte van België!

Op de site van www.schoolatsea.com houden de leerlingen van S@S om de beurten een blog bij! Erg leuk om te lezen! Verder hebben ze pas weer email als ze op Tenerife zijn dus moeten we geduld hebben en het doen met deze blogjes! Als wij wel eerder iets van haar horen laat ik dat via deze blogjes weten!

Vertrek 25 oktober2013 vanuit Amsterdam naar IJmuiden

31-10-2013 14:20

Omdat Silke tot dat ze op Tenerife is geen sailmail of email heeft schrijf ik even wat berichtje op haar Blog

Dit berichtje ontvingen wij toen ze even voor school op internet mocht;

https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif23/10/2013 10:35                                                                                                                      

Ja we hebben heel eventjes internet omdat we gingen kijken wat we moeten doen voor school. Gefeliciteerd dat Jorrit zijn theorie heeft gehaald! Het is super gezellig hier! Ik heb al Spaans gehad en een paar keer de kluiver op gevouwen, dat vind ik super leuk trouwens! De buitenkluiver is wel moeilijk maar wel superleuk! Ook vroegen ze gister wie er wou helpen in de machinekamer, dus toen heb ik de hele ochtend in de machinekamer geholpen! Leuk hè!  Ik heb verder volgens mij niet echt iets wat ik nog mis, maar donderdag mogen we weer even een berichtje sturen als het nodig is dus als ik nog iets heb laat ik het weten! Vanmiddag gaan we storen! Tot vrijdag!

Liefs Silke xxxx

Vrijdag 25 oktober was het dan zover. Wij vertrokken al vroeg met zijn viertjes richting Amsterdam. Eerst hebben we Merle, een vriendin van Silke die met ons meerijdt, in Harlingen opgehaald. Haar beste vriendin Tessa gaat samen met  haar moeder en zus om haar vader uit te zwaaien die als stuurman 3 maanden meevaart. Sanne rijdt met Christel haar ouders mee naar Amsterdam zodat de 5 vriendinnen nogmaals afscheid van elkaar kunnen nemen! 

Nanne, Silke en Anne-Fleur met haar broertje

In Amsterdam aangekomen op de NDSM werf te Amsterdam-Noord kwam het schip ook al snel aanvaren. Silke wilde dat Nanne met haar mee zou varen naar IJmuiden. Jorrit mocht van Martin, de kapitein, ook meevaren zodat hij kon helpen met nog twee S@S vrienden van hem met het zeilen van de Regina Maris. Na nog even de laatste spullen aan boord te hebben gebracht vertrokken we al snel. Wij voeren mee op een partyboot naast de Regina Maris.

Silke en Nanne op de boegspriet!

In IJmuiden was het een hele verrassing voor haar dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om afscheid van haar te nemen! Helemaal super!

Ieke, Barry, Chris, Patricia en haar vriendinnen missen zelfs nog op deze foto!

 

In IJmuiden hebben we echt voor een half jaar afscheid moeten nemen! Nog héél véél omhelzingen zoenen, knuffels en toen zwaaien totdat ze door de sluis richting visserijhaven voeren! VEEL PLEZIER EN TOT OVER EEN HALF JAAR!

20-10-2013 Inschepen in Amsterdam

20-10-2013 14:57

Zondag 20 oktober was het dan eindelijk zover! Inschepen in Amsterdam! Om 10 uur kwamen we aan op het Marine terrein in Amsterdam. Onze bagage moesten we bij elkaar leggen en toen mochten we aan boord. Mijn opa en oma waren er ook! Ik heb ze eerst een rondleiding op het schip gegeven en toen zag ik op één van de bedden een map met mijn naam liggen. Mijn kamer voor de komende 3 weken! Ik lig samen met Rona, Romee en Nitte op de kamer. Elke +/-3 weken wisselt de kamer indeling. Toen heb ik snel mijn bootgenoten opgezocht! We hebben er allemaal erg veel zin in! Om 12 uur moesten de ouders van boord. Mijn vader had nog een bus vol meel waar we tijdens de reis ons brood van gaan bakken. Martin, de kapitein, zei toen zorg maar dat het van uit de bus aan boord komt. In een lange rij hebben we toen de 25 kg. zakken doorgegeven! Ook kilo`s vlees en vleeswaren uit Martin zijn bus naar de koel kist doorgegeven! Woensdag komt de echt grote bevoorrading pas, wel 7000kg! Nu vast een beetje geoefend! Toen zijn we onderdeks gaan eten! De komende dagen gaan we alles voor school voorbereiden, “storen”=bevoorraden, het schip leren kennen  en veiligheids trainingen volgen. Vrijdag 25 oktober nemen we echt afscheid van al onze ouders en vrienden en vertrekken we echt! We hebben er allemaal heel veel zin in!

18-10-2013 Suprise afscheidsfeest!

18-10-2013 14:33

Vrijdag 18 oktober was de laatste dag van de toets week en voor mij voorlopig de laatste dag op school in Harlingen! 

Afscheid nemen voor een half jaar van al je vriendinnen en vrienden is best lastig! Toen voorlopig voor de laatste keer terug naar huis gefietst en me gaan voorbereiden op mijn reis. Al mijn spullen had ik de laatste tijd al wat verzameld op mijn kamer. Gelukkig had ik van School at Sea een paklijst gekregen met wat ik mee moest nemen! Na het eten kwamen Akke en Laumé zomaar binnen stappen? En ook Christel! Toen begrepen we dat ze een verrassings feestje voor ons geregeld hadden! Ik heb echt niets gemerkt!!! Het werd een super gezellige avond! Iedereen had een mooi  blad vol herinneringen, foto`s, knipsel, tekeningen etc meegenomen waar mijn moeder en mooi boek voor aan boord van heeft gemaakt! Mijn broers hadden een doos met kleine cadeautjes gemaakt waar ik er al één van open mocht maken. De rest is voor aan boord. B.v. als ik een dolfijn heb gezien of blaren op mijn handen heb… Ik ben benieuwd! In het eerste pakje zat een kussensloop waar iedereen met textielstift iets op mocht schrijven. Voor mee aan boord! Mijn vader bakte oliebollen en voor het echte Hollandse Oud en Nieuw effect stookten we buiten een kampvuurtje op en staken reuzen sterretjes af! Het was echt een geweldige verrassing die iedereen heel stil had gehouden! Bedankt allemaal, het was super!

 

1 | 2 >>